it's Me

it's Me
Be LiKe Me...HAppy< cOoL, caRiNg AnD ResPoNsibLe...hehheh..

it's MY LiFe

Voting Rating: 5 / 11 votes Vote: * 1 * 2 * 3 * 4 * 5 Similar * Disco Ball New Year

Saturday, February 8, 2014

hey korang..lama tak bkk blog ni kan..hurm sbnrnye aku mngambil masa tuk memperbaiki diri aku..hidup sepi dan sunyi..sbnrnye aku xde tempat tuk meluahkan rase dan prasaan aku nih..tahun lps byk memberi kesedihan dlm hidup aku..dan aku malas tuk mengingatinya..aku takut  aku akan mengalirkan air mata lagi..org xkan paham ape yg aku rse...ye aku mngaku aku jenis yg ego, keras kpala, mudah menangis dan lembuty hati..aku sggup biar dri aku diperbodohkan oleh org..adakah diri aku mmg x layak utk disayangi??? sumpah demi Allah aku amat memelukan seseorang yang mampu manjaga aku selain org tua ku..xpelah..mungkin ini dah takdirku..hanya Allah yg tau ape yg terbaik utk ku..pada tahun baru nih aku ingin melakukan sesuatu yg mmbanggakan kluarga ku..ape yg aku ingin lakukan...haaa tggu post yg akan dtg..wink wink...love yaa....:)

Tuesday, May 28, 2013

#menghilangkan#rasa#dikala#kebosanan#

assalamualaikum..... hye korang..lama x update blog kan..heh..nak wat cmne..aku bz sgtlah skuunk nih..ni pon nsib bek ngah cti sem..tp cuti pon bosan gak weyhh..asyik dok umah je..laa ni tamat dah semester pertama aku di unikl..haaa nih tgh tggu result aku la nih...takut woii..xtau la ape yg aku dpt tuk sem pertama aku nih..harap2 keputusan aku kali ni adalah keputusan yg aku target...huhu.. haa nak tau x kisah aku ngan si dia mcm mne skunk?? alaa aku tau korang xnak tau psl aku ngan die...ade aku kisah..blog aku ske hati aku lah  hahaha...haaa hari tu aku gaduh ngan dia gara2 aku layan sorang mamat nih...alaa mslhnye aku bkn layan sgt pon...layan acuh x acuh je pon ngan bdk tu..knal pon x..puas la aku pujuk die yg aku ni xde pape ngan mamat tu...ssah wei nak pujuk die tu...hahah..smoi kwn aku bg nasihat kat aku g jgn layat mamat lain nnt si dia lari...hh mulalah aku cuak...ooo mmg xla aku nak kehilangan dia..xsggup aku..lastnye aku mengalah jelah ngan die...hehhe...haa bru2 nih aku chatting ngan die kat fb..die luahkanlah ape yg die rse kat aku...ha nnt aku tnjuk kat korang ape yg die ckp eik..huh cair aku dibuatnya ..saat tu aku rsa bahagia sgt wei..hehhe...stu lagi dia ada ckp yg die ske sgt gamba profile aku kat fb..hehhe..comel katanya..kiki..tu sbb profile aku kat blog nih pon aku tuka..haha...okaylah u alls..t aku smbg g k...daaa...salam..♡♥♡♥


haaa tadaa..nih la die ape yg die ckp ngan aku...huhu
seriously i really love n miss him so much..♡♥♡

Monday, April 15, 2013

...PeRasAaN Ku...

hye guys...mcm mana korang hari ni?? sihat? aku xbpe nak sihat laa..fikiran aku serabut sebenarnye hari ni..mcm2 yg aku fikirkan...xde sape yg leh faham perasaan aku skunk...mggu lepas aku serabut ngan abg aku..giler aku trase abs ngan dia aritu...smpai effect tumpuan aku pada presentation...ya Allah mse tu hanya Allah yang tau perasaan aku mse tu...apa yg jd pada aku mse tu aku pon xtau..ditambah lagi msalah aku ngan my boy lagi..mne tah dia menghilang...ssahnya skunk aku nak borak ngan dia..terasa dia abaikan weyhh...mcm aku nih bkn girl dia lagi...aku tau dia bz...tp korang mst fhm kan perasaan wanita nih mcm mne..inginkan perhatian..korang mst xtau kan knape mst aku tggu dia on9 bru aku leh borak ngan die...sbnrnye mcm nih..boy aku tuk dok jauh dri aku...so aku xleh ler nak call or msj die mcm mne pasangan lain leh buat...dia dok nun kat IRELAND sne..study kat sne...perghh aku pon xsgke aku leh dpt org sepandai dia.hahaha....kadang2 aku rse aku xpdn lansung ngan dia..dia pndai aku plak ermm kureng...hahha....tp seriously aku rindukan dia..now dah hampir 2 mggu dia x on9..aritu dia jnji nak blik Malaysia nak jmpe aku...alih2 xjd nak blik sbb ade pertandingan kat sana..erghhh geram kot...org xphm perasaan aku..aku rasa akulah perempuan yg byk bersabar dlm hubungan jarak jauh nih..okaylah korang..takat nih jelah aku leh kongsi ngan korang...len kali ler plak aku share..bye2...muahhh3x....love u...:)



 mne awk syg...:(

Saturday, April 13, 2013

sekian lama menyepi..i'm back....hehheh....

fuhhh lame giler siot aku tak bukak blog kesayangan aku nih..baru hari ini ade kesempatan untuk aku membukanya...hehhe...biasalah orang busy macam aku ni tak boleh nak kata ape la kan..hahhah....owh ye dah lama aku tak update pasal life aku kan..mesti korang menantinye..hahha...perasan giler aku nih...padahal korang semua tak tahu pon yg aku nih ade blog...kikiki...alaaa sbnrnye blog ni dah lama aku buat..tp aku malas nak share ngan korang2 semua...aku kan low profile...ehheh...eh tp betul laa...xde ape pon kat blog aku nih..aku xrajin nak update...hehe...but now aku akan selalu update blog aku nih...insyaAllah..kalo ade masa aku update laa...owh ye lupa plak aku nak share ngan korang...skunk nih aku dah jd student kembali...hehe...aku ambek business administration(management and entreprenuer)...mst korang rse gempak kan aku pnye kos...hhaha...mstlah gempak...aku kan nak jadi business woman...kikiki...insyaAllah...korang doakanlah tuk aku ye..amin...hehhe...okaylah korang...nnt ade masa aku update lagi blog nih ye...tunggguuuu....kikikiki....byeeee....muaaahhhh tuk koranggg....:)


...haaa ni lah geng vempire aku kat unikl tuh...comel x kami??kikiki...mst korang nak cakap aku lagi comel kan..??aku dah tau dah...hhaha...:P

Saturday, August 20, 2011

sejuta maaf (lirik)


entah mengapa
rasa syg pasamu
dengan kejujuranmu
membuat ku merindu
oh kekasih

tiada sepatutnya
ku nyatakan utk
ku mencurahkan perasaan
walau aku telah punya teman
yang setia

waktu sunyi ku
nun membicara
membuai daku yg terlena
hingga tak dapat ku menolak
kehendaknya

sejuta maaf oh kekasih
sekiranya kau menanggung
segalanya
daku hanya insan lemah
yang hanya berserah resah
dan rasa gelisah

kali ini ku melaluinya
walaupun payah tuk mengerti
atau mungkin menyintai keduanya
jika terpaksa

perasaan yg membelenggu
membuatku seakan membisu
gelisah ku membilang waktu
sepi tanpa mu

sejuta maaf oh kekasih
sekiranya kau menanggung
segalanya
daku hanya insan lemah
yang hanya berserah resah
dan rasa gelisah

kali ini ku melaluinya
walaupun payah tuk mengerti
atau mungkin menyintai keduanya
jika terpaksa

perasaan yg membelenggu
membuatku seakan membisu
gelisah ku membilang waktu
sepi tanpa mu

entah mengapa
rasa sayang padamu
dengan kejujuran mu
membuatku merindu
oh kekasih


Saturday, July 30, 2011

sEbuAh pErTeMuAn

KeTikA DiRi MeNcaRi SiNar
SeCeBis caHaYa meNeRaNgi HaLuaN
aDaKaLaNya
LaNg​KahKu TerSasaR
TerSungKur diLemBaH KegeLapaN

BagAikaN teRdeNgar BisiKan RiNdu 
meNgaLunKan kaLimaH MenYaPa keiNsAfaN
keHadiRanMu meNyeNtuH kaLbu
maNyaLaKan oBor PenGhaRapaN

tiKa kU kEaLpaAn
kAu biSikKan BicaRa KeiNsaFan 
kAu bErI kU keKuaTan 
tiKa kU diUji DenGan duGaaN

saAt kU KehiLaNgaN KeyaKinaN
kAu nYaLakaN HarApaN
sAaTku MerAgukAn KeaMpuNan TuHan
kAu katAkaN raHmaTnYa 
mEngAtaSi seGaLa

meNiTis Air MatA kU keHaRuan 
kEpaDa sebUaH peRteMuaN
keHadiRanMu ,meNdaMaiKan 
haTi yaNg daHuLu keResaHan

CinTa yAnG seMaKin KesaMaraN
kAu giLap CahAya
KebaHaGiaaN
tuLus keiKhLasan
meNJadI iKatAn 
DenGan ResTu kaSiH-Mu oH TuHan

tiTiSan aIr maTa  menYuBur ciNtA
dAn riNdU pUn beRbuNga
meKar tiDaK pRrnAh LaYu
daMainYa hAti yaNg duLunyA reSah kEliRu

CinTaKu TakKan puDar
diUji duGaaN
meNghArum DaLam hAraPan
MogAkaN keSamPaiaN
KepAda TuhaN
lAnTaraN diRi diHamBa 
kerDil dAn HinA

MeniTis aIr MaTaku KehAruaN
KepaDa sEbuAh PertEmuaN
keHadIraNmu meNdaMaikan 
haTi yaNg daHuLu keResAhaN

sYuKuR suNgGuH di hAti iNi 
diKurNiakAn TemAn sEjaTi
peNunJuk jaLan DekaTi-Nya
tiKa diRi daLaM keBunTuan

berTapa Ku meNgHargAi 
keJujuRan yaNg kAu beRi
MenGajarKu menGenaL erTi
CinTa HakIki yaNg aBadI

TiaDa yaNg mEnjaDi imPiAn 
SelAin RahMat kaSiHmu TuHan
yaNg teRbiAsA pAda keTulUsan 
seKepinG haTi seoRanG insaN bernAma 
TEMAN
sayang kamu semua!!!!

Saturday, April 23, 2011

AnDainYa LeLaki TahU...

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda